Yoga Nidra docent Rob de Ron

Yoga Nidra docent Rob de Ron

Ruim 20 jaar gaf Yoga Nidra docent Rob de Ron yogalessen in Centrum de Roos in Amsterdam

Yoganidra.nl (→)  Nidra Yoga docent Rob de Ron.

Yoga Nidra docent Rob de Ron gaf ruim 20 jaar yogalessen in Centrum de Roos in Amsterdam. Hij opende en sloot zijn rustige yogalessen altijd af met Yoga Nidra, de yoga van de slaap. Hoewel zijn leerlingen vaak vertelden dat ze na zijn les zo goed sliepen, stond hij daar niet echt bij stil.

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Toen hij de gevolgen van dichtbij meemaakte, bedacht hij samen met haar een geheel nieuwe aanpak van slapeloosheid. Daarbij richtten ze zich niet langer op de kwaliteit van de nacht, maar van de dag. 

Goed slapen leek Yoga Nidra docent Rob de Ron de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Zou Yoga Nidra haar kunnen helpen?

Yoganidra.nl (→)  Nidra Yoga docent Rob de Ron.

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga en meditatie, maar toen niets echt bleek te helpen, besloot ze het toch een kans te geven. Hij maakte voor haar 3 yoga nidra slaap meditaties van twintig minuten zonder spirituele toeters en bellen. En dat werkte. Dankzij de oefeningen en een duidelijke dagstructuur ging zijn vrouw steeds beter slapen.

Vanwege het succes van deze aanpak richt hij in 2011 de eerste Nederlandse Slaapcursus op. Met zijn baanbrekende aanpak en Yoga Nidra slaap meditaties leert hij je binnen één dag je slaap te verbeteren. 

De slaapmeditaties die Yoga docent Rob de Ron voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus (→)

Yoganidra.nl (→)  Yoga Nidra docent Rob de Ron.

Het valt niet mee me over te geven aan deze setting, maar met het hogere doel in het achterhoofd -een nachtje doorslapen- lukt het. Rob de Ron vraagt ons de ogen te sluiten en leidt ons door een yoga nidra meditatie. Een fijne stem heeft hij wel, je zou er zo van in slaap vallen …

Een tikkeltje sceptisch kom ik thuis. Gaat dit werken? Kan ik leren om overdag alvast rust te nemen en zal ik daardoor ’s nachts beter slapen? Toch luister ik de volgende dag naar de yoga nidra meditaties die Rob ons heeft meegegeven – gewoon om zijn aanpak een kans te geven. De dag daarop luister ik nog eens, ik ga een kwartiertje op de bank liggen en doe de ogen erbij dicht.

Door zijn meditaties slaapt zijn vrouw weer, vertelt yoga nidra docent Rob de Ron. In huize De Ron is het een stuk gezelliger. En ook ik merk dat ik, nadat ik pas twee dagen overdag een kwartiertje heb geoefend, een nacht doorslaap.

Journaliste en psychologe Hinke Hamer neemt voor het dagblad Trouw deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Lees hier het hele artikel (→)

“En ook ik merk dat ik na twee dagen Yoga Nidra een nachtje doorslaap”

Yoganidra.nl (→)  Nidra Yoga docent Rob de Ron.

Mirthe van der Drift van het zondagochtendprogramma FRIS interviewt Nidra Yoga docent en slaaponderzoeker Rob de Ron over dromen.

NPO Radio 1 (→)

Presentatrice Mirthe van der Drift (→) interviewt Yoga Nidra docent Rob de Ron over slaap en dromen, voor haar zondagochtend programma FRIS op NPO Radio 1 (→).

Yoga Nidra docent

Bizarre Dromen (→)

In onze dromen komen soms de raarste dingen voor. Gedachten waarvan je jezelf blijft afvragen hoe ze zijn ontstaan. Slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent Rob de Ron legt uit hoe dit komt. (→)

Yoga Nidra docent

Dromen Onthouden (→)

Deze week werd presentatrice Mirthe na een intense droom wakker. Hoe kan het dat ze deze droom in grote lijnen kan onthouden? Yoga Nidra docent Rob de Ron neemt ons mee naar dromenland. (→)

Yoga Nidra docent

Langste Zomerdag (→)

Aanstaande zondag 21 juni is de langste zomerdag van het jaar. Heerlijk, zo’n lichte, warme dag, maar wat voor effecten heeft dit op ons slaapritme? Rob de Ron is slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent. Hij legt het ons uit. (→)

Arie Boomsma in gesprek met Yoga Nidra docent Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn ‘podcast over routine’ met slaaponderzoeker Rob de Ron. Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over Yoga Nidra, sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen.

Naar de Podcast (→)

Dagelijks even de tijd nemen voor een rustmoment is voor herstel van elk facet van je lichaam en je leven net zo waardevol als slaap. 

Wil je het eens proberen? Bestel dan nu met elk 3 Yoga Nidra slaap meditaties. En mocht je meer willen weten over slaap en de aanpak van chronische slapeloosheid, bestel dan ook het Slaapcursus E-book.

Yoga Nidra boek
Yoga Nidra boek
Yoga Nidra boek 2
Yoga Nidra boek 3

Je kunt het E-book en de luisterboeken met elk 3 Yoga Nidra meditaties en een introductie over slaap, eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Cursusagenda

Cursusagenda (→)

De Yoga Nidra Slaapcursus (→) duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

 Arie Boomsma en Rob de Ron 1

Arie Boomsma (→)

Arie Bomsma interviewt Yoga Nidra docent Rob de Ron voor zijn Podcast over Routine. Naar podcast (→)

Reviews

Reviews (→)

Ik doe iedere dag een Yoga Nidra meditatie en vanaf de eerste dag na de slaapcursus (→) slaap ik veel beter.

Yoga Nidra contact

Contact (→)

Heb je vragen over Nidra Yoga, slaap of de slaapcursus, neem dan gerust contact met me op. (→)

Slaapmeditatie

Wat is Yoga Nidra? (→)

Wat is herverschil met Mindfulness?

Mindfulness, Yoga Nidra, meditatie, wat is het verschil? (→)

Artikel november 2021. Nidra Yoga docent Rob de Ron.