Yoga Nidra review en ervaringen

Yoga Nidra reviews en ervaringen

Wat vonden anderen van de Yoga Nidra slaapcursus (→) en de oefeningen op de luisterboeken? Lees hier de reviews en ervaringen met Yoga Nidra

Yoganidra.nl (→)  Yoga Nidra ervaringen en reviews

Inmiddels hebben velen deelgenomen aan de Yoga Nidra slaapcursus (→) en gebruik gemaakt van de luisterboeken. Hieronder staan een aantal reviews van hun ervaringen. Een aantal reviews zijn ingekort en om privacy reden zijn ook de volledige namen weggelaten.

Het gaat beter

Inmiddels zijn we een paar weken verder. Het gaat merkbaar beter. Van hooguit twee tot drie uur per nacht, slaap ik inmiddels vaak zes uur achter elkaar. En ik slaap weer veel makkelijker in.

Er zijn een paar elementen die ik uit je slaapcursus (→) heb gehaald die me ongelofelijk goed helpen. Het allerbelangrijkst is: de dagelijkse Yoga Nidra slaapoefeningen.

Beter slapen

In November hebben S. en ik bij jou de slaapcursus (→) gevolgd. Sindsdien doen we bijna iedere dag een Yoga Nidra oefening van een van je luisterboeken (→). Beide merken we dat we hier veel aan hebben.

Het lukt het ons zelden om niet (even) weg te doezelen of in slaap te vallen. Niettemin slapen we beiden een stuk beter.

Elke dag 20 minuutjes

Ik heb 1,5 week geleden de slaapcursus (→) bijgewoond.

Iedere dag neem ik 20 min rust en luister ik naar je Yoga Nidra luisterboeken (→). Dat werkt enorm ontspannend.

Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in.

Er zijn een paar elementen die ik uit je slaapcursus (→) heb gehaald die me ongelofelijk goed helpen. Het allerbelangrijkst is: de dagelijkse Yoga Nidra oefening

Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra review

De Yoga Nidra oefeningen zijn zeer waardevol!

Dank voor de inspirerende slaapcursus. Na 3 weken nonstop slaappillen, heb ik ze na je cursus niet meer gebruikt en ben ik minder gaan hangen in het wel of niet slapen. Ik ben er inderdaad achter dat de oplossing in de dag zit. Inmiddels een eerste week verder en van de 7 dagen er 5 prima geslapen. Voelt goed.

Nog twee tips van mij:

Je moet extra benadrukken dat de Yoga Nidra oefeningen (→) zeer waardevol zijn! Ik doe het 2 keer per dag en daarna voel ik me echt een stuk beter, ik ben duidelijk minder vermoeid en slaap er goed op!

Wellicht kun je ook de vrijblijvendheid en de ontspannen sfeer van de slaapcursus (→) meer benadrukken. Omdat ik in de veronderstelling was dat het allemaal nogal ‘zweverig en zwaar’ zou zijn, twijfelde ik of ik me wel op zou geven. Gelukkig heb ik het gedaan! Het was top! Thanks voor de goede zorgen.

R. V. Rotterdam. Juni 2021

Naar reviews

Voor het eerst in dertig jaar

“Voor het eerst in bijna dertig jaar heb ik een paar nachten achter elkaar meer dan zes uur doorgeslapen. Dat kan geen toeval zijn.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze slaapcursus (→) tegenkwam.”

Weer genieten

In de afgelopen jaren heb ik veel middeltjes geslikt (melatonine, homeopathische pillen, de niet-verslavende versie van wiet-olie en ook ‘echte’ slaappillen). Ik ben daar mee gestopt. 

Ik ben heel blij met deze ontwikkeling. Ik ben veel uitgeruster en kan veel meer genieten. 

Ik vaar er goed bij

Elke avond doe ik trouw een Yoga Nidra oefening (→) van een van de luisterboeken (→)  en ik vaar er goed bij.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de middagoefening weinig doe omdat ik daar geen tijd voor heb, maar de avondoefening alleen helpt mij al ontzettend veel.

Ik ben heel blij met deze ontwikkeling. Ik voel me veel uitgeruster en kan veel meer genieten

Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra ervaringen en Yoga Nidra review

Weer koffie en een wijntje

Dank voor de inspirerende slaapcursus (→). Na 3 weken nonstop slaappillen, heb ik ze na je cursus niet meer gebruikt, ben ik rustig aan weer koffie en een wijntje gaan drinken en ben ik minder gaan hangen in het wel of niet slapen.
.
Ik ben er inderdaad achter dat de oplossing in de dag zit. Inmiddels een eerste week verder en van de 7 dagen er 5 prima geslapen.

Totaal veranderd

Ik weet niet of u mij nog herinnert, maar ik heb deelgenomen aan de slaapcursus van 2 februari en sliep destijds een uurtje per week. Met grote vreugde kan ik vertellen dat dit totaal is veranderd!

Om een uurtje of half 10 lig ik in bed en wordt de volgende ochtend op het fantastische christelijke tijdstip van 7 uur weer wakker. Een wereld van verschil zoals u zich dat wel kunt voorstellen.

Het gaat nu echt goed, waarvoor ik u BEDANK.

Dat wilde ik maar even melden

Zowaar ben ik gisternacht ingeslapen op de Yoga Nidra meditatie van 20 minuten (→). Ik had het niet eens in de gaten en werd ineens wakker van de volgende meditatie.

Ik ben nog nóóit op geluid ingeslapen. Heb me vervolgens op m’n zij gedraaid, kon de overgave vasthouden en viel in slaap om pas weer vanochtend wakker te worden.

Daar begint de verandering …. dat wilde ik maar even melden.

Ik lig rond 09.30 in bed en wordt de volgende ochtend om 07.00 uur weer wakker. Een wereld van verschil 

Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra review

Ik slaap spectaculair beter

Op 1 november heb ik een slaapcursus (→)  bij je gedaan in Amsterdam. Ik gebruik iedere dag je luisterboeken en vanaf dag 1 slaap ik spectaculair veel beter!

De slaappillen heb ik niet meer gebruikt. Ik slaap nog niet in 1 ruk door, maar dit is voor mij een verschil van dag en nacht (letterlijk)..

Hartelijk bedankt voor je hulp. Ik zal je zeker aanraden aan andere slechte slapers.

Het leven is een stuk minder ingewikkeld 

Het gaat een stuk beter wat slapen betreft! Dat is echt heel fijn! Ik merk dat een paar keer per dag een Yoga Nidra moment me echt helpt om een rustiger hoofd te hebben ’s nachts. Het geeft een bepaalde kalmte in lijf en hoofd.

Slapeloze nachten heb ik niet vaak meer. Wat een energie je krijgt van slapen was ik een beetje vergeten.

Nu weet ik het gelukkig weer, het leven is dan echt een stuk minder ingewikkeld.

Elke dag 20 minuutjes Yoga Nidra helpt echt 

Dankjewel voor de luisterboeken (→). Ik gebruik ze iedere dag, om de beurt. Vaak voor het slapen gaan. De slaap wisselt nog behoorlijk maar ik ben heel blij dat ik de slaapcursus (→) heb gedaan.

Ik voelde me meteen prettig en het helpt dat het jouw stem is die ik hoor voor het slapen gaan, i.p.v. een onpersoonlijk YouTube filmpje (o.i.d.).

Daarnaast vind ik het heel fijn dat je ons zoveel hebt geleerd. Die kennis heeft me begrip en een stukje rust gegeven. (-)

Ik heb 1 november een slaapcursus bij je gedaan in Amsterdam. Ik gebruik iedere dag je luisterboeken en vanaf dag 1 slaap ik spectaculair veel beter!

Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra review en ervaringen

Dieperslapen en uitgeruster ontwaken

Ik sliep heel licht en werd nooit uitgerust wakker. Wat ik ook probeerde, het werd niet beter. Ik was toe aan een ander verhaal over slaap, daarom heb ik mij aangemeld. Gelukkig, want de slaapcursus (→) heeft mij goed gedaan.

Ik heb veel bewondering voor hoe je de training in elkaar hebt gezet, de manier waarop je het brengt en persoonlijke aandacht.

De Yoga Nidra oefeningen (→) doe ik trouw en ik trap vaker op de rem. Daar heb ik veel baat bij. Ik merk dat ik dieper slaap en mij minder stoor aan geluiden en de bewegingen van mijn man.

Maar bovenal merk ik het omdat ik uitgeruster wakker word. Ik heb zelfs ’s avonds weer fut om leuke dingen te doen. 

Je raad het waarschijnlijk al: mijn slaap verbetert!!  

In oktober heb ik je slaapcursus (→) gevolgd omdat ik al maanden slecht slaap. Tijdens de cursus besefte ik dat ik werkelijk de hele dag en avond “doorhol.”

Ik sta eigenlijk de hele dag AAN, zoals je dat zo mooi zei. En ’s nachts weet ik de UIT knop niet te vinden.

Door de Yoga Nidra oefening merk ik eigenlijk pas hoe opgefokt en hoe moe ik wel niet ben.

Eigenlijk wist ik wel dat je te moe kunt zijn om te slapen, maar door de cursus weet ik nu waarom dit zo is en wat ik eraan kan doen.

Tot nu toe heb ik de Yoga Nidra oefening dagelijks gebruikt. Het lukt me om goed te ontspannen en je raad het waarschijnlijk al: mijn slaap verbetert!!

Beter slapen door Yoga Nidra

Ik vond het geweldig afgelopen zaterdag, ik ben de afgelopen 2 nachten rustiger wakker geworden en weer ingeslapen. Ik zal over 2 weken wat meer feedback sturen …

Het heeft even geduurd voordat ik je mailde. Ik wilde iets langer met de evaluatie wachten, om te kunnen zien of ik op langere termijn beter zou gaan slapen.

De Yoga Nidra oefeningen (→) doe ik vrijwel elke dag na mijn werk en ik kan echt zeggen dat ik de afgelopen weken een stuk beter slaap.

In de afgelopen jaren heb ik veel middeltjes geslikt (melatonine en andere homeopathische pillen of thee, de niet-verslavende versie van wiet-olie en ook ‘echte’ slaappillen). Ik ben daar mee gestopt. Ik ben heel blij met deze ontwikkeling.

Ik ben nu een week verder en heb de hele week zalig geslapen!

Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra review en ervaringen

Ik dacht ‘na de pauze houd ik het voor gezien’ 

Allereerst wil ik je bedanken voor de geweldige dag jl. zaterdag, (met als kleine kater de parkeer kosten groot 60 euro)

Met de gedachten, om het na de pauze voor gezien te houden, kwam ik naar de slaapcursus (→), maar het was zo interessant, dat ik het jammer vond, dat het afgelopen was.

Ik ben al geruime tijd een zeer slechte slaper en de laatste tijd had ik er overdag heel veel last van duizeligheid (watten hoofd). (-)

Het goed nieuws is, dat ik sinds afgelopen zaterdag (en sinds dat ik 1 of 2 x per dag Yoga Nidra doe) van de 4 nachten er 3 veel beter heb geslapen. 

Nu weet ik dat een zwaluw geen zomer maakt, maar er zijn er reeds 3, dus ik ben zeer positief gestemd over m’n slaap toekomst.

Mijn lijst van pogingen om m’n slaap te verbeteren is eindeloos: acupunctuur, homeopathie, mindfulness, yoga, melatonine, slaaptabletten, mirtazepine (1 mg), THC-olie, enz. Alles zonder enkele vorm van resultaat, dus je begrijpt hoe ik me nu voel!

Dus nogmaals van harte dank voor je cursus.

De hele week zalig geslapen 

Dank je wel voor het snelle toezenden van de Yoga Nidra luisterboeken en het E-book (→). Hieronder stuur ik je mijn feedback van afgelopen zaterdag. Ik wil nog even aangeven dat ik respect heb voor het feit dat je deze dag zo rustig en prettig hebt gegeven. Dank hiervoor!

Een openbaring om te horen dat er te veel druk op de nacht ligt en dat er andere, betere manieren zijn om hier mee om te gaan. De dag vloog voorbij. Dit vooral door de prettige manier van overdragen door Rob. Uitleg over het brein gaf inzichten en begrip voor het een slapeloze nacht. Dit helpt al veel in de praktijk.

Ik ben nu een week verder en heb de hele week zalig geslapen.

Rob, je draagt de cursus op een hele positieve en betrokken manier. Daarnaast krijgt iedereen die dat wil de ruimte om een stukje verhaal te doen, zonder dat dit te veel tijd in beslag neemt en zonder dat dit de overhand krijgt op een dag.

Ik heb ervan genoten en van geleerd. Ik gebruik met veel plezier de oefeningen op de luisterboeken (→). Dank je wel Rob!

Voelt goed 

Dank voor de inspirerende slaapcursus. Na 3 weken non-stop slaappillen, heb ik ze na je cursus niet meer gebruikt, ben ik rustig aan weer koffie en een wijntje gaan drinken en ben ik minder gaan hangen in het wel of niet slapen. Ik ben er inderdaad achter dat de oplossing in de dag zit. Inmiddels een eerste week verder en van de 7 dagen er 5 prima geslapen. Voelt goed.

Nog twee tips van mij:

Je moet overigens extra benadrukken dat de yoga nidra oefeningen zeer waardevol zijn! Ik doe het 2 keer per dag en daarna voel ik me echt een stuk beter, ik ben duidelijk minder vermoeid en slaap er goed op!

Wellicht kun je ook de vrijblijvendheid en de ontspannen sfeer van de cursus meer benadrukken. Omdat ik in de veronderstelling was dat het allemaal nogal ‘zweverig en zwaar’ zou zijn, twijfelde ik of ik me wel op zou geven. Gelukkig heb ik het gedaan!

Het was top! Thanks voor de goede zorgen.

De Yoga Nidra oefeningen doe ik vrijwel elke dag na mijn werk en ik kan echt zeggen dat ik de afgelopen weken een stuk beter slaap

Yoganidra.nl (→) Lees hier de Yoga Nidra reviews en ervaringen van anderen

Slaapcursus E-book
Luisterboek 1
Luisterboek 2
Luisterboek 3

Je kunt het E-book en de luisterboeken met elk 3 Yoga Nidra meditaties en een introductie over slaap, eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Yoga Nidra cursusagenda

Cursusagenda (→)

De Yoga Nidra Slaapcursus duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

Yoga Nidra docent Rob de Ron.

Rob de Ron (→)

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg.

Yoga Nidra contact

Contact (→)

Heb je vragen over Yoga Nidra, je slaap of de cursus? Neem dan gerust contact met me op.

Artikel november 2021: Yoga Nidra review en ervaringen. Ook beter slapen met Yoga Nidra oefeningen? lees dan hier verder (→)