Yoga Nidra YouTube

Yoga Nidra YouTube

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus (→) 

Op Yoga Nidra Youtube vind je de oefening  ‘Links-Rechts’ in 3 varianten: 15, 20 en 25 minuten. De oefeningen verschillen inhoudelijk weinig van elkaar. Wel qua tijd.  

De 20 minuten oefening is de meest gebruikte, maar soms heb je iets minder tijd of wil je juist iets langer oefenen. Je kunt dus kiezen, wat het best bij je past.

Je kunt de serie ‘Links-Rechts’ ook vinden op luisterboek 3 (→). Zowel de oefeningen op YouTube als op de luisterboeken zijn ingesproken door Yoga Nidra docent Rob de Ron (→). 

Volgens slaapprofessor Eus van Someren moeten we de slapeloze mens dankbaar zijn, omdat deze in de oertijd het vuurtje brandende hield. Nu mag je rustig gaan liggen, dan houd ik het vuurtje brandende …

Rob de Ron (→)

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus (7) Jpeg

Yoga Nidra YouTube 15 minuten (→)

Yoga nidra beoefen je in de savasana, een houding waarin je doodstil op je rug ligt met de armen en benen enigszins gespreid. Wil je weten over deze houding?

Lees hier verder (→)

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus (8) Jpeg

Yoga Nidra YouTube 20 minuten (→)

Om te oefenen trek je jezelf terug op een veilige plek waar niets of niemand je stoort. Dit proces heet ‘pratyahara.’ Meer weten over pratyahara? 

Lees dan hier verder  (→)

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus (6) Jpeg

Yoga Nidra YouTube 25 minuten (→)

Bij het juiste gebruik, kan Yoga Nidra helpen bij de aanpak van langdurige slapeloosheid. Wil je meer weten over Yoga Nidra en slapeloosheid?

Lees dan hier verder (→)

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus (5) Jpeg

Yoga Nidra of slaapyoga? (→)

Nidra betekent slaap. Daarom wordt het vaak vertaald als slaapyoga, maar het zijn twee verschillende yogavormen. Wil je meer weten over Yoga Nidra? 

Lees dan hier verder (→)

Yoga Nidra 2

Wat betekent savasana (→)

De betekenis van savasana is ‘lijkhouding.’ ‘Lijkhouding.’ In Yoga Nidra is het dan ook de bedoeling, dat we ‘doodstil’ op onze rug liggen. Tijdens Yoga Nidra, is het belangrijk dat we tijdens de oefening bewegingloos blijven liggen.

Yoga Nidra YouTube. Verder lezen (→)

Yoga Nidra 4

Wat is Pratyahara? (→)

Wanneer we gaan slapen trekken we ons terug op een veilige plek, waar niets of niemand ons stoort. Wanneer we Yoga Nidra beoefenen, doen we hetzelfde. Dit proces heet prayahara. Het symbool van pratyahara is de schildpad die zijn ppotjes intrekt en onder het veilige schild tot rust komt.

Yoga Nidra YouTube. Verder lezen (→)

Yoga Nidra 3

Wat is Yoga Nidra? (→)

Wat is Yoga Nidra? Nidra is een Sanskriet woord dat slaap betekent, daarom wordt het vaak vertaald als ‘slaapyoga.’ Hoewel de termen Yoga Nidra en slaapyoga vaak door elkaar worden gebruikt, zijn het echter twee verschillende yogavormen.

Yoga Nidra YouTube. Verder lezen (→)

Yoganidra.nl Swami William in Last Hippie Standing

Swami Satyananda Saraswati (→)

Enkele bijzondere ervaringen tijdens zijn slaap vormden voor Swami Satyananda Saraswati de aanzet om in de jaren zeventig van de vorige eeuw, een aantal meditaties samen te stellen die hij ‘Yoga Nidra’ noemde.  

Yoga Nidra YouTube. Verder lezen (→)

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn ‘podcast over routine’ met slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent Rob de Ron. Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over Yoga Nidra, sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen.

Naar de Podcast (→)

Dagelijks even de tijd nemen voor een rustmoment is voor herstel van elk facet van je lichaam en je leven net zo waardevol als slaap. 

Wil je het eens proberen? Bestel dan nu met elk 3 Yoga Nidra slaap meditaties. En mocht je meer willen weten over slaap en de aanpak van chronische slapeloosheid, bestel dan ook het Slaapcursus E-book.

Yoga Nidra boek
Yoga Nidra boek
Yoga Nidra boek 2
Yoga Nidra boek 3

Je kunt het E-book en de luisterboeken met elk 3 Yoga Nidra meditaties en een introductie over slaap, eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Cursusagenda

Cursusagenda (→)

De Yoga Nidra Slaapcursus (→) duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

 Arie Boomsma en Rob de Ron 1

Arie Boomsma (→)

Arie Bomsma interviewt Yoga Nidra docent Rob de Ron voor zijn Podcast over Routine. Naar podcast (→)

Reviews

Reviews (→)

Ik doe iedere dag een Yoga Nidra meditatie en vanaf de eerste dag na de slaapcursus (→) slaap ik veel beter.

Yoga Nidra contact

Contact (→)

Heb je vragen over Nidra Yoga, slaap of de slaapcursus, neem dan gerust contact met me op. (→)

Artikel november 2021: Yoga Nidra YouTube