Selecteer een pagina
Yoga Nidra docent Rob de Ron, yoga nidra deskundige

Rob de Ron

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Zou yoga nidra haar kunnen helpen?

Yoga nidra docent en slaaponderzoeker Rob de Ron ontwikkelt, nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg, samen met haar een nieuwe aanpak van slapeloosheid. Deze aanpak, waarbij ze zich richtten op de dag en niet op de nacht, had al snel succes. Zijn vrouw sliep binnen korte tijd weer als een roosje. Sindsdien heeft yoga nidra deskundige Rob de Ron menig cursist geholpen aan een betere nachtrust.

Yoga nidra docent Rob de Ron is oprichter van de eerste slaapcursus van Nederland. Yoga nidra oefeningen zijn een belangrijk deel van deze cursus. Na de cursus beschik je over voldoende kennis en inzicht om yoga nidra effectief toe te passen.

Yoga nidra slaap meditatie luisterboeken (1 B). Foto Ruben Drenth

Yoga nidra luisterboeken

Heb je interesse in het slaapcursus e-boek of de yoga nidra luisterboeken met elk 3 bijzondere slaap meditaties? Of wil je yoga nidra eerst eens proberen?

Deelnemers Yoga nidra slaapcursus (afb. uit aflevering 'Sophie in de Mentale Kreukels'

Slaapcursus Particulier

De ééndaagse Slaapcursus wordt gegeven in Centrum de Roos aan het Vondelpark in Amsterdam en kost €155. Kom je met samen, dan betaal je ieder €135. 

Yoganidra (Yoga nidra) Professor Erik Scherder en slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. VU Congres Amsterdam.

Workshop Zakelijk

Rob de Ron geeft ook (online) workshops en lezingen over slaap aan diverse bedrijven, instellingen en organisaties. Wil je ook een lezing of workshop organiseren?

Goed slapen leek Rob de Ron de normaalste zaak van de wereld. 

Tientallen jaren sloot Rob de Ron zijn yogalessen af met twintig minuten yoga nidra, de yoga van de slaap. Misschien vertelden zijn leerlingen daarom regelmatig dat ze na zijn les zo lekker sliepen? Hij schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Toen niets leek te werken, vroeg hij zich af yoga nidra haar kon helpen weer goed te slapen.

De eerste Nederlands slaapcursus

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga en meditatie, maar nadat hij voor haar drie korte oefeningen had gemaakt zonder spirituele toeters en bellen, wilde ze het toch een kans geven. En het werkte! Dankzij de dagelijkse oefening en duidelijke handvatten om het dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme, ging zijn vrouw vrij snel beter slapen. Haar herstel inspireerde slaaponderzoeker en yoga nidra deskundige Rob de Ron om de eerste Nederlandse Slaapcursus op te richten. De yoga nidra oefeningen die hij voor zijn vrouw maakte, zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus. 

Yoga Nidra docent Rob de Ron, yoga nidra deskundige

Een fijne stem heeft hij wel, je zou er zo van in slaap vallen …

Door zijn meditaties slaapt zijn vrouw weer, vertelt yoga nidra docent Rob de Ron. In huize De Ron is het een stuk gezelliger. En ook ik merk dat ik, nadat ik pas twee dagen overdag een kwartiertje heb geoefend, een nacht doorslaap. Mocht zich nog eens de vraag opdringen hoe lang ik filet americain in de koelkast kan bewaren, dan zal ik de volgende morgen, als ik wakker word, eens voorzichtig proeven.

Voor het dagblad Trouw neemt Hinke Hamer deel aan de Slaapcursus. Lees hier het hele atikel.

Journaliste en psychologe Hinke Hamer neemt deel aan de slaapcursus

“Rob de Ron rolt de matjes uit en we gaan liggen om ter plekke de yoga nidra oefeningen te doen. Allemaal naast elkaar; de student van twintig, het echtpaar, de vrouw met de lastige tijd achter de rug, ik en de anderen. Tussen deze slechte slapers, die in vanmorgen nog niet kende, lig ik nu onder een dekentje op de grond. Het valt niet mee me over te geven aan deze setting, maar met het hogere doel in het achterhoofd -een nachtje doorslapen- lukt het. Rob de Ron vraagt ons de ogen te sluiten en leidt ons door een yoga nidra meditatie. Een fijne stem heeft hij wel, je zou er zo van in slaap vallen …

Rob de Ron vraagt ons de ogen te sluiten

Een tikkeltje sceptisch kom ik thuis. Gaat dit werken? Kan ik leren om overdag alvast rust te nemen en zal ik daardoor ’s nachts beter slapen? Toch luister ik de volgende dag naar de meditatie die Rob ons heeft meegegeven – gewoon om zijn aanpak een kans te geven. De dag daarop luister ik nog eens, ik ga een kwartiertje op de bank liggen en doe de ogen erbij dicht.

Wil je het hele artike lezen? Ga dan naar  “Trouw over Slaap”

Mirthe van der drift. Fris! Elke zondagochtend in de vroege uurtjes. interview over slaap met yoga nidra docent Rob de Ron.

Mirthe van der Drift

Mirthe van der Drift studeerde Sociologie aan de Universiteit Utrecht en Journalistiek aan de Erasmus Universiteit. Ze startte haar landelijke radiocarrière met het nachtprogramma Fris! en het NPO Radio 1 programma Bureau Buitenland (VPRO). 

Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over wat er gebeurt i

Dromen Onthouden

Deze week werd presentatrice Mirthe na een intense droom wakker, en ze bleef er maar over nadenken. Hoe kan het dat ze deze droom in grote lijnen kan onthouden? Slaaponderzoeker Rob de Ron kan ons meenemen naar de fascinerende wereld van dromenland.

Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over wat langer licht met ons slaapritme doet.

Lichter en warmer

Aanstaande zondag 21 juni is de langste zomerdag van het jaar. Heerlijk, zo’n lichte, warme dag. Maar wat voor effecten heeft dit op onze slaapritme? Rob de Ron is slaaponderzoeker en legt het ons uit. Beluister hier het fragment op NPO Radio 1

Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over het ontstaan van bizarre dromen.

Bizarre Dromen

In onze dromen komen soms de raarste dingen voor. Gedachten waarvan je jezelf blijft afvragen hoe ze zijn ontstaan. In tijden van corona zouden we deze onbewuste gedachten beter onthouden. Yoga nidra deskundige Rob de Ron legt uit hoe dit komt. 

Yoga Nidra docent Rob de Ron, yoga nidra deskundige

In de Media

Happinez: Een stem leid  je door de oefening

Jan-Magazine.nl: Van Yoga Nidra ga je beter slapen

Holistik.nl: Oefeningen voor slechte slapers