Yoga Nidra oefening
Yoga Nidra oefeningen verbeteren bij goed gebruik je slaap. Je vind een aantal Yoga Nidra oefeningen gratis op YouTube
Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra oefeningen op YouTube(→)
Échte rust is de gedroomde partner van slaap. Yoga Nidra oefeningen schenken je échte rust en bevorderen een gezonde, verkwikkende slaap
Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra oefeningen op YouTube(→)
Een rustgevende ontspanningsoefening vormt een goede voorbereiding voor een gezonde nachtrust. Toch is het verstandig de ontspanningsoefeningen niet pasin je bed, te doen. Doe ontspanningsoefeningen liever een uurtje voor het slapen gaan. Je kunt daarna rustig je tanden poetsen, een boek lezen of de kleding voor de volgende dag klaarleggen.
Om het gevoel van ontspanning nog een beetje te laten nasluimeren kun je natuurlijk ook een aangenaam warme douche of bad nemen. Zorg wel dat je daarna een beetje afkoelt, want een warm lichaam slaapt onrustig. De ideale slaapkamer temperatuur ligt zo tussen de 16 en 18 graden.
Open geen mail, beantwoord geen appjes, kijk geen spannende film of serie en voer geen ernistige gesprekken. Ook je werk zit erop, het is tijd voor andere, neutrale of aangename bezigheid.
Voor een Yoga Nidra oefening kies je een plek waar niets of niemand je stoort. Je gaat zo comfortabel mogelijk op je rug liggen en luistert bewegingloos naar een ingesproken oefening
Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra oefeningen gratis op YouTube(→)
Het is raadzaam om ook overdag, bijvoorbeeld in de loop van de middag of de vroege avond, tijd en ruimte vrij te maken voor een ontspanningsoefening. Dat kan het beste op een voor jou vanzelfsprekend ‘scharniermoment.’
Een scharniermoment is een moment waarop je bezigheden op een natuurlijke manier van hoedanigheid en inhoud wisselen. Wanneer je werk dit toelaat, kan dit bijvoorbeeld tijdens de middagdip. Tijdens dit ‘cup of soup’ moment worden je concentratie en fitheid op een natuurlijke manier minder. je lichaam en brein verlangen naar een moment van rust.
Het kan zijn dat je werk of de omstandigheden hiervoor geen ruimte bieden. Je kunt dan misschien tijd voor een ontspanningsoefening inruimen, wanneer je thuiskomt van je werk. Dat is een ideaal scharniermoment, waarin je overschakelt van de werkmodus naar de privémodus. Nu we steeds vaker thuiswerken is zo’n rustmoment, waarmee je bewust een overgang schept tussen werk en privé, nog belangrijker dan voorheen.
Yoga Nidra oefeningen helpen je om weer controle over je slaap te krijgen. Het is daarom een belangrijk onderdeel van de slaapcursus (→)
Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra oefeningen gratis op YouTube(→) .
Yoga Nidra oefeningen helpen je om weer controle over je slaap te krijgen. Het is daarom een belangrijk onderdeel van de slaapcursus (→). Een verkwikkende nachtrust is onmisbaar om je overdag prettig te voelen en optimaal te functioneren. Toch is niet iedereen gezegend met een gezonde nachtrust.
Veel mensen die moeite hebben met slapen, doen vaak vreselijk hun best om beter te slapen. Helaas werkt dit in de meeste gevallen niet. Waarom zou een ontspanningsoefening op basis van Yoga Nidra wel helpen?
Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron
Arie Boomsma spreekt voor zijn ‘podcast over routine’ met slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent Rob de Ron. Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over Yoga Nidra oefeningen, sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen.
Dagelijks even de tijd nemen voor een rustmoment is voor herstel van elk facet van je lichaam en je leven net zo waardevol als slaap.
Wil je het eens proberen? Bestel dan nu met elk 3 Yoga Nidra slaap meditaties. En mocht je meer willen weten over slaap en de aanpak van chronische slapeloosheid, bestel dan ook het Slaapcursus E-book.
Je kunt het E-book en de luisterboeken met elk 3 Yoga Nidra oefeningen en een introductie over slaap, eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand
Verfrist (→)
Tijdens de Yoga Nidra oefeningen hoorde ik al snel niet meer wat je zei, maar wel in een voor mij nieuwe ontspanning geraakte. En toen het voorbij was, voelde ik me verfrist en alert.
Heerlijk (→)
Van hooguit 2 tot 3 uur per nacht, slaap ik nu vaak 6 uur achter elkaar. Wat me volgens mij het meest heeft geholpen is de dagelijkse Yoga Nidra oefening. Wat goed en wat heerlijk!
Positief (→)
De Yoga Nidra oefening doe ik een keer per dag en het effect is heeeeel positief. Mijn dagen zijn nu zo veel leuker geworden en ik voel me zo veel beter.
Beter (→)
In November hebben S. en ik bij jou de slaapcursus gevolgd. Sindsdien doen we bijna iedere dag een Yoga Nidra oefening. Beide merken we dat we hier veel aan hebben. We slapen een stuk beter.
Cursusagenda (→)
De Yoga Nidra Slaapcursus (→) duurt één dag en wordt o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.
Arie Boomsma (→)
Arie Bomsma interviewt Yoga Nidra docent Rob de Ron voor zijn Podcast over Routine. Naar podcast (→)
Reviews (→)
Ik doe iedere dag een Yoga Nidra meditatie en vanaf de eerste dag na de slaapcursus (→) slaap ik veel beter.
Contact (→)
Heb je vragen over Yoga Nidra oefeningen of de cursus, neem dan gerust contact met me op. (→)
Voor het slapen (→)
Het klinkt logisch om een slaapmeditatie voor het slapen gaan (→) te gebruiken met de bedoeling om tijdens of na de oefening lekker in slaap te vallen, maar de term is misleidend omdat het juist niet de bedoeling is, om in slaap te vallen.
Één sessie gelijk aan 4 uur slaap? (→)
Een sessie Yoga Nidra staat niet gelijk aan 4 uur slaap! (→) Dat zou betekenen dat 2 sessies per etmaal, gelijk staan aan 8 uur slaap en je in theorie dus geen slaap meer nodig hebt. Onzin natuurlijk!
Leren in je slaap? Droom lekker verder! (→)
Leren terwijl je slaapt? Volgens Satyananda Saraswati (→), de bedenker en naamgever van Yoga Nidra, is leren in je slaap mogelijk (→). Helaas is dit niet de enige onwaarheid in zijn boek over deze bijzondere yogavorm.
Spirituele dikdoenerij (→)
Een aantal ervaringen die Swami Satyananda Saraswati (→) in zijn boek beschrijft, zijn helaas regelrechte leugens en verzinsels. Indiërs zijn verzot op spirituele dikdoenerij van swami’s en goeroes.