Yoga Nidra Boeken

Yoga Nidra boeken

Het eerste Yoga Nidra boek verscheen in 1976. Het werd geschreven door Swami Satyananda Saraswati (→)

Yoga Nidra boeken zijn sinds 1976 steeds vaker verschenen. In dat jaar schreef Swami Satyananda Saraswati het boek ‘Yoga Nidra.’ Hij is de bedenker en naamgever van deze bijzondere yogavorm.

Op deze pagia vind je verwijzingen naar zijn boek en andere Yoga Nidra boeken die de afgelopen jaren  steeds vaker zijn verschenen.

Ook Rob de Ron besteed in zijn slaapcursus E-book een heel hoofdstuk aan Yoga Nidra. Het boek is goed te gebruiken met de Yoga Nidra luisterboeken. Op de luisterboeken staan telekens 3 Yoga Nidra meditaties en een introductie over slaap.

Yoga Nidra boek
Yoga Nidra boek
Yoga Nidra boek 2
Yoga Nidra boek 3

Je kunt het slaapcursus E-book en de Yoga Nidra luisterboeken eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Yoga nidra boeken.

Swami Satyananda Saraswati 

“Mensen denken te ontspannen als ze met een drankje of iets lekkers wegzinken in een luie stoel en iets lezen of een programma kijken. Maar dit is eerder een afleiding voor je zintuigen en gedachten, dan zuivere ontspanning. Zelfs als je in slaap valt, zal daarom je slaap oppervlakkig en onrustig zijn”, aldus Satyananda Saraswati.

“Je slaapt pas goed, wanneer je de last, de zorg en verantwoordelijkheden van de dag bewust van je hebt afgeworpen. Het is daarom om belangrijk om tijdens yoga nidra niet in slaap te vallen. Zuivere ontspanning vraagt namelijk om bewuste en gerichte oefening.

Je kunt het boek o.a. aanschaffen via Bol.com en Scheltema.

Het eerste Yoga Nidra boek werd uitgegeven in 1976 in Bihar India. Het is geschreven door Swami Satyananda Saraswati. Hij is de naamgever van Yoga Nidra

Yoganidra.nl (→) 

Yoga Nidra boeken door Richard Miller

Richard Miller

Het Yoga Nidra boek van Richard Miller is vele malen minder zweverig dan het boek van Satyananda Saraswati. Er is een cd toegevoegd met een aantal bijzondere oefeningen. Richard Miller is klinisch psycholoog, auteur, onderzoeker en kenner van yoga in het algemeen en yoga nidra in het bijzonder.

is de oprichter en voorzitter van het Integrative Restoration Institute (IRI), mede-oprichter van The International Association of Yoga Therapists. Hij staat bekend om zijn werk over het gebruik van Yoga nidra voor het rehabiliteren van soldaten met pijn met behulp van de iRest-methodologie.

Je kunt het Yoga Nidra boek van Richard Miller o.a. aanschaffen via Bol.com 

Bij het Yoga Nidra boek van Richard Miller is een cd bijgesloten met enkele bijzondere oefeningen

Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra boeken

Yoga nidra boek.

Julie Lusk

Chronische stress kan zowel leiden tot  gezondheidsproblemen als psychische problemen. denk aan angst, gewichtstoename, diabetes, depressie en hartproblemen. In dit boek biedt Julie Lusk de lezers een krachtig Yoga Nidra-programma aan om stress te verminderen. 

Het boek richt zich op het verlichten van zowel de mentale als fysieke stress met behulp van Yoga Nidra meditaties. Julie Lusk ‘Yoga Nidra for complete Relaxation and Stress Relief’ (Yoga Nidra voor volledige ontspanning en stressverlichting) is geschreven in het Engels.

Je kunt het Yoga Nidra boek van Julia Lusk o.a. aanschaffen via Bol.com, Scheltema en Libris.

Op YouTube kun je een Yoga Nidra meditatie -in het Engels- van Julie Lusk volgen (→)

Yoganidra.nl (→) 

Yoga nidra boek.

Ingrid Ramm-Bonwitt: ‘Yoga Nidra boek’

Het boek ‘Der Schlaf des Yogis’ (De Slaap van de Yogis) is geschreven door Ingrid Ramm-Bonwitt, met een Duitse grondigheid. Ze geeft veel informatoe over de sanskriet begrippen als sankalpa, pratyahara of savasana die veel in Yoga Nidra worden gebruikt.

Het is dan ook eerder theoretisch dan praktisch. Zo wordt over de beoefening van Yoga Nidra slechts op ongeveer 30 pagina’s vermeld. Desondanks is het een interessant boek met veel (zwart-wit) afbeeldingen.

Je kunt het Yoga Nidra boek van Ingrid Ramm- Bonwitt o.a. aanschaffen via Bol.com.

Ingrid Ramm-Bonwit is niet te vinden op YouTube. Ze heeft wel een cd met Yoga Nidra meditaties gemaakt (→) 

Yoganidra.nl (→) Yoga Nidra boeken

Yoga nidra boek.

Karen Brody

De oorspronkelijke titel van dit boek Daring to Rest is vertaald in het Nederlands. Karen Brodyricht zich in dit boek in de eerste plaats tot vrouwen die langdurig kampen met vermoeidheid. is de oprichter van Bold Tranquility.

Ze heeft, zo staat op de omslag te lezen, al duizenden vrouwen geleerd weer tot rust te komen met behulp van Yoga Nidra. Yoga Nidra is, aldus Karen Brody een yogavorm die veel jonge vrouwen aanspreekt. 

Ze levert regelmatig bijdragen aan The Huffington Post en is een veelgeprezen scenarioschrijver. In haar YouTube presentatie vertelt ze hier meer over.

Je kunt het Yoga Nidra boek van Karen Brody o.a. aanschaffen via Bol.com, Scheltema en Libris.

Karen Brody is erg actief met haar ‘Daring to Rest’  programma, waarbij ze zich met name op vrouwen richt. Naar de website (→)

Yoganidra.nl (→) 

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn ‘podcast over routine’ met slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent Rob de Ron. Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over Yoga Nidra, sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen.

Naar de Podcast (→)

Cursusagenda

Cursusagenda (→)

De Yoga Nidra Slaapcursus (→) duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

 Arie Boomsma en Rob de Ron 1

Arie Boomsma (→)

Arie Bomsma interviewt Yoga Nidra docent Rob de Ron voor zijn Podcast over Routine. Naar podcast (→)

Reviews

Reviews (→)

Ik doe iedere dag een Yoga Nidra meditatie en vanaf de eerste dag na de slaapcursus (→) slaap ik veel beter.

Yoga Nidra contact

Contact (→)

Heb je vragen over Nidra Yoga, slaap of de slaapcursus, neem dan gerust contact met me op. (→)

Verfrist en alert

Tijdens beide Yoga Nidra meditatie hoorde ik al snel niet meer wat je zei, maar wel in een voor mij nieuwe ontspanning geraakte. En toen het voorbij was, voelde ik me verfrist en alert. Naar reviews >

Wat heerlijk

Van hooguit 2 tot 3 uur per nacht, slaap ik nu vaak 6 uur achter elkaar. Wat me volgens mij het meest heeft geholpen is de dagelijkse Yoga Nidra slaap meditatie. Wat goed en wat heerlijk! Naar reviews >

Heeeel positief

De Yoga Nidra meditatie doe ik een keer per dag en het effect is heeeeel positief. Mijn dagen zijn nu zo veel leuker geworden en ik voel me zo veel beter. Naar reviews >

Een stuk beter

In November hebben S. en ik bij jou de slaapcursus gevolgd. Sindsdien doen we bijna iedere dag een Yoga Nidra meditatie. Beide merken we dat we hier veel aan hebben. We slapen een stuk beter. Naar reviews >

Artikel november 2021. ‘Yoga Nidra boeken’