Selecteer een pagina
Boeken over yoga nidra, yoga nidra Nederlands boek

Boeken over Yoga Nidra

Boeken over Yoga Nidra. Satyananda Saraswati ontwikkelde Yoga Nidra in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Hij schreef ook het eerste boek over deze relatief nieuwe yogavorm. Het werd uitgegeven in 1976 in Bihar India door ‘Yoga Publication Trust.’

Inmiddels zijn er veel meer boeken over verschenen, waarvan slechts een yoga nidra boek in het Nederlands. Op deze pagia vind je verwijzingen naar yoga nidra boeken in verschillende talen, die de afgelopen jaren  zijn verschenen.

Boeken over Yoga Nidra

Boeken over Yoga Nidra. Flaming June 1895. Frederic Leighton.

Boeken over Yoga Nidra

Boeken over yoga nidra, yoga nidra Nederlands boek

Yoga Nidra door Satyananda Saraswati

“Mensen denken te ontspannen als ze met een drankje of iets lekkers wegzinken in een luie stoel en iets lezen of een programma kijken. Maar dit is eerder een afleiding voor je zintuigen en gedachten, dan zuivere ontspanning. Zelfs als je in slaap valt, zal daarom je slaap oppervlakkig en onrustig zijn”, aldus Satyananda Saraswati. “Je slaapt pas goed, wanneer je de last, de zorg en verantwoordelijkheden van de dag bewust van je hebt afgeworpen. Het is daarom om tijdens de oefening niet in slaap te vallen. Zuivere ontspanning vraagt om bewuste en gerichte oefening. Zo brengt Yoga Nidra je een hogere kwaliteit van slaap.”

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra door Julie Lusk

Chronische stress kan zowel leiden tot  gezondheidsproblemen als psychische problemen. denk aan angst, gewichtstoename, diabetes, depressie en hartproblemen. In dit boek biedt Julie Lusk de lezers een krachtig Yoga Nidra-programma aan om stress te verminderen. Het boek richt zich op het verlichten van zowel de mentale als fysieke stress met behulp van Yoga Nidra meditaties. Julie Lusk ‘Yoga Nidra for complete Relaxation and Stress Relief’ (Yoga Nidra voor volledige ontspanning en stressverlichting) is geschreven in het Engels.

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra door Ingrid Ramm-Bonwitt

Het boek ‘Der Schlaf des Yogis’ (De Slaap van de Yogis) is geschreven door Ingrid Ramm-Bonwitt, met een Duitse grondigheid. Ze geeft veel informatoe over de sanskriet begrippen als sankalpa, pratyahara of savasana die veel in Yoga Nidra worden gebruikt. Het is dan ook eerder theoretisch dan praktisch. Zo wordt over de beoefening van Yoga Nidra slechts op ongeveer 30 pagina’s vermeld. Desondanks is het een interessant boek met veel (zwart-wit) afbeeldingen.

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra door Karen Brody

De oorspronkelijke titel van dit boek ‘Daring to Rest’ is vertaald in het nederlands. Karen Brodyricht zich in dit boek in de eerste plaats tot vrouwen die langdurig kampen met vermoeidheid. is de oprichter van Bold Tranquility. Ze heeft, zo staat op de omslag te lezen, al duizenden vrouwen geleerd weer tot rust te komen met behulp van Yoga Nidra. Yoga Nidra is, aldus Karen Brody een yogavorm die veel jonge vrouwen aanspreekt. Ze levert regelmatig bijdragen aan The Huffington Post en is een veelgeprezen scenarioschrijver. In haar YouTube presentatie vertelt ze hier meer over.

Boeken over yoga nidra, yoga nidra Nederlands boek

Yoga Nidra Zittend

Rust is de gedroomde partner van slaap, maar hoe vind je rust. In de yoga nidra oefening ‘Slapen in de Oertijd en Nu’ combineert Rob de Ron kennis over slaap, met een oefening in rust. (11 Min.)

Boeken over yoga nidra, yoga nidra Nederlands boek

Yoga Nidra Liggend

Rust is de gedroomde partner van slaap, maar hoe vind je rust. In de yoga nidra oefening ‘Slapen in de Oertijd en Nu’ combineert Rob de Ron kennis over slaap, met een oefening in rust. (16 Min.)

Boeken over yoga nidra, yoga nidra Nederlands boek

Is het slaapyoga?

Yoga Nidra en slaapyoga worden vaak door elkaar gebruikt, toch zijn ze niet hetzelfde. Er zijn zowel overeenkomsten als verschillen tussen beide yogavormen. In deze video vertel ik je meer.

Boeken over Yoga Nidra

Meedoen?

Wil je ook met behulp van Yoga Nidra je slaap verbeteren? Heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Boeken over Yoga Nidra

Vragen?

Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem of heb je andere vragen? Neem dan contact met me op.

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra Werkt

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra oefeningen helpen je dan ook om beter te slapen. Daarom zijn ze een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus. Op de Slaapcursus leer je van alles over slaap, want kennis over slaap is onmisbaar wanneer je deze bijzondere vorm van yoga gaat beoefenen.

De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen. 
Tags: Boeken over yoga nidra Nederlands boek.
Boeken over yoga nidra, yoga nidra Nederlands boek

In de Media

Happinez: Een stem leid  je door de oefening

Jan-Magazine.nl: Van Yoga Nidra ga je beter slapen

Holistik.nl: Oefeningen voor slechte slapers