Selecteer een pagina

Boeken over Yoga Nidra

Boeken over Yoga Nidra

Op deze pagia vind je verwijzingen naar artikelen, podcasts, filmpjes en andere media waarin Yoga Nidra ter sprake komt.

Boeken over Yoga Nidra

Boeken over Yoga Nidra. Flaming June 1895. Frederic Leighton.

Boeken over Yoga Nidra

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra door Satyananda Saraswati

“Mensen denken te ontspannen als ze met een drankje of iets lekkers wegzinken in een luie stoel en iets lezen of een programma kijken. Maar dit is eerder een afleiding voor je zintuigen en gedachten, dan zuivere ontspanning. Zelfs als je in slaap valt, zal daarom je slaap oppervlakkig en onrustig zijn”, aldus Satyananda Saraswati. “Je slaapt pas goed, wanneer je de last, de zorg en verantwoordelijkheden van de dag bewust van je hebt afgeworpen. Het is daarom om tijdens de oefening niet in slaap te vallen. Zuivere ontspanning vraagt om bewuste en gerichte oefening. Zo brengt Yoga Nidra je een hogere kwaliteit van slaap.”

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra door Julie Lusk

Chronische stress kan zowel leiden tot  gezondheidsproblemen als psychische problemen. denk aan angst, gewichtstoename, diabetes, depressie en hartproblemen. In dit boek biedt Julie Lusk de lezers een krachtig Yoga Nidra-programma aan om stress te verminderen. Het boek richt zich op het verlichten van zowel de mentale als fysieke stress met behulp van Yoga Nidra meditaties. Julie Lusk ‘Yoga Nidra for complete Relaxation and Stress Relief’ (Yoga Nidra voor volledige ontspanning en stressverlichting) is geschreven in het Engels.

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra door Ingrid Ramm-Bonwitt

Het boek ‘Der Schlaf des Yogis’ (De Slaap van de Yogis) is geschreven door Ingrid Ramm-Bonwitt, met een Duitse grondigheid. Ze geeft veel informatoe over de sanskriet begrippen als sankalpa, pratyahara of savasana die veel in Yoga Nidra worden gebruikt. Het is dan ook eerder theoretisch dan praktisch. Zo wordt over de beoefening van Yoga Nidra slechts op ongeveer 30 pagina’s vermeld. Desondanks is het een interessant boek met veel (zwart-wit) afbeeldingen.

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra door Karen Brody

De oorspronkelijke titel van dit boek ‘Daring to Rest’ is vertaald in het nederlands. Karen Brodyricht zich in dit boek in de eerste plaats tot vrouwen die langdurig kampen met vermoeidheid. is de oprichter van Bold Tranquility. Ze heeft, zo staat op de omslag te lezen, al duizenden vrouwen geleerd weer tot rust te komen met behulp van Yoga Nidra. Yoga Nidra is, aldus Karen Brody een yogavorm die veel jonge vrouwen aanspreekt. Ze levert regelmatig bijdragen aan The Huffington Post en is een veelgeprezen scenarioschrijver. In haar YouTube presentatie vertelt ze hier meer over.

Boeken over Yoga Nidra

Meedoen?

Wil je ook met behulp van Yoga Nidra je slaap verbeteren? Heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Boeken over Yoga Nidra

Vragen?

Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem of heb je andere vragen? Neem dan contact met me op.

Boeken over Yoga Nidra

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Boeken over Yoga Nidra

Boeken over Yoga Nidra. Nacht en Slaap (1878) door Evelyn De Morgan (1855-1919).

Gegevens

Telefoon: 06-436 433 67

E-mail: robderon@kpnmail.nl

KVK: Amsterdam 34139851

IBAN: NL49 TRIO 0254 743951

BTW NR: 0926.59.688.B.01

Pagina’s

Yoga Nidra (Home)

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra in de Media

Yoga Nidra Docent

Berichten

Satyananda Saraswati 

Yoga Nidra of Slaapyoga?

Shavasana

Pratyahara