Selecteer een pagina

Yoga Nidra in de Media

Yoga Nidra in de Media

Op deze pagia vind je verwijzingen naar artikelen, podcasts, filmpjes en andere media waarin Yoga Nidra ter sprake komt. 

Yoga Nidra in de Media is niet gerangschikt op kwaliteit, maar op datum van verschijnen of publicatie: de laatste artikelen, filmpjes e.d. staan bovenaan.

Yoga Nidra in de Media

Yoga Nidra in de Media. Sophie Hilbrand neemt voor BNN VARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron.

Yoga Nidra vormt een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus. Op een cursusdag, waarin je van alles over slaap leert, doen we twee keer een yoga nidra oefening. Na de cursus krijg je drie oefeningen mee naar huis.

Yoga Nidra in de Media

Yoga Nidra in de Media is niet gerangschikt op kwaliteit, maar op datum van verschijnen of publicatie: de laatste artikelen, filmpjes e.d. staan bovenaan. Wil je het beste eerst lezen? Kies dan voor de artikelen, filmpjs, podcasts e.d. waar het logo van Yoga Nidra Nederland boven staat.

Happinez

Yoga Nidra: in tien minuten het effect van vier uur slaap?

Niet alleen slechte slapers en onrustige zielen hebben baat bij Yoga nidra. Deze bijzondere yogavorm – je ligt alleen maar op je rug, in savasana – brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning. En daar rust je past echt van uit, lichamelijk, maar ook geestelijk.

Savassana

In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat in savassana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, eventueel met een deken over je heen. Tijdens een yoga nidra sessie leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf in je hoofd oproept, maar dat je je laat begeleiden. Je moet je namelijk volledig kunnen ontspannen en niks actiefs hoeven doen.

Jan Magazine

Is dit de nieuwste hype op het gebied van yoga?

Yoga Nidra, dus. Een geleide meditatie op basis van slaap. Of het je nu te doen is even diep te ontspannen of om je leven te veranderen. Iedereen heeft baat bij deze nieuwe methode.

Dit is Yoga Nidra dus

Voordelen van Yoga Nidra zijn er zat. Van regelmatig Yoga Nidra-en ga je beter slapen, ervaar je minder stress, kun je beter ontspannen, heb je meer energie, ontwikkel je een betere concentratie, word je minder angstig en veel heb je voor een sessie niet nodig en veel hoef je vervolgens ook niet te doen. Wat overblijft: rustig en ontspannen op je rug gaan liggen, niet in slaap vallen, luisteren naar een begeleidende stem, een intentie zetten (sankalpa in het Sanskriet) voor de sessie maar ook voor je leven. Een korte positieve intentie in de tegenwoordige tijd. 

Yoga Nidra in de Media

Ik heb vannacht acht uur lang als een roos geslapen

Vandaag ben ik direct gaan oefenen met het nieuwe ritme, waarbij ik activiteiten afwissel en een Yoga Nidra oefening midden op de dag heb gedaan. Heel prettig. En: vannacht heb ik als een roos geslapen, 8 uur lang!

Yoga Nidra in de Media

Meedoen?

Wil je ook met behulp van Yoga Nidra je slaap verbeteren? Heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Yoga Nidra in de Media

Vragen?

Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem of heb je andere vragen? Neem dan contact met me op.

Yoga Nidra in de Media

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Yoga Nidra in de Media

Yoga Nidra in de Media. Nacht en Slaap (1878) door Evelyn De Morgan (1855-1919).

Gegevens

Telefoon: 06-436 433 67

E-mail: robderon@kpnmail.nl

KVK: Amsterdam 34139851

IBAN: NL49 TRIO 0254 743951

BTW NR: 0926.59.688.B.01

Pagina’s

Yoga Nidra (Home)

Boeken over Yoga Nidra

Yoga Nidra in de Media

Yoga Nidra Docent

Berichten

Satyananda Saraswati 

Yoga Nidra of Slaapyoga?

Shavasana

Pratyahara