Selecteer een pagina

Yoga Nidra

De Yoga van de Slaap

Yoga Nidra. Rob de Ron

Rob de Ron is Slaapdeskundige en Yoga Nidra docent. In 2012 heeft hij de Slaapcursus opgericht.

Yoga Nidra

In 1973 kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga Nidra, de yoga van de slaap. Ik was 17 jaar, en kreeg mijn eerste lessen van Wiet Pallar. Ik was direct enthousiast en gebruikte de Yoga Nidra meditatie als ontspanningsoefening aan het eind van de yogalessen die ik van 1993 tot eind 2017 wekelijks gaf.

Slaapproblemen

In 2011 ben ik yoga Nidra actief gaan onderzoeken en beoefenen, omdat mijn vrouw toentertijd slaapproblemen had. Ik vroeg me af of deze yogavorm haar misschien kon helpen weer gewoon te slapen. Nu heeft mijn vrouw niets met meditatie of yoga. Een gemiddelde Yoga Nidra oefening duurt al gauw drie kwartier. Dat komt omdat veel Yoga Nidra oefeningen vage, spirituele elementen bevatten die geen wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de slaap.

Slaapcursus

Zonder alle overbodige toeters en bellen, hou je een mooi en efficiënt kwartier over. Dat moest voor mijn vrouw haalbaar en voldoende zijn. Ik maakte een cd met drie oefeningen en na een paar weken verbeterde haar slaap. Inmiddels slaapt ze weer als vanouds en is haar opgewekte, ondernemende en goedlachse aard teruggekeerd. De drie oefeningen die ik voor haar maakte, vormen nog altijd de basis van de Slaapcursus, die ik in 2012 oprichtte. Naast deze Slaapcursus voor particulieren en bedrijven geef ik aparte Yoga Nidra lezingen en cursussen.

Lees meer over Rob de Ron en Yoga Nidra onder de afbeelding.

Rob de ron is Yoga Nitra specialist en oprichter van de Slaapcursus

Rob de Ron

Rob de Ron weg geboren in 1956 in Eibergen. Het dorp kende al vroeg een aantal toegewijde yoga liefhebbers, waaronder zijn ouders. Toen het eerste yogaboek in Nederland verscheen werden de foto’s daarvoor in park de ‘Oude Maat’ in Eibergen gemaakt.

Indra Devi

In 1959 werd in de Verenigde Staten ‘Yoga for Americans’ van Indra Devi. Het was het eerste boek dat aan de hand van foto’s en instructies een complete yogacursus voor thuis beschreef. Enkele jaren na verschijning werd het boek vertaald in het Nederlands onder de titel ‘Yoga voor het Westen’. De foto’s voor deze Nederlandse uitgave zijn gemaakt in Eibergen, een dorp in de Gelderse Achterhoek, waar ik in 1956 ben geboren.

Baron van Heeckeren van Kell

Op de foto’s staan Gerrit en Lucy Kluivers, collega’s en vrienden van mijn ouders. Samen met enkele dorpelingen, waaronder mijn ouders, hadden ze, op initiatief van de excentrieke Baron van Heeckeren van Kell, beter bekend als `jonker Bobby,` uit het nabijgelegen Ruurlo, een yogagroepje opgericht. Ze oefenden gewoon bij elkaar thuis.

Wiet Palar

In 1973 nodigde de yogagroep Wiet Palar uit voor een aantal yoga- en meditatielessen. Wiet Palar was een internationaal vermaarde danseres van Indonesische komaf, die zich had gespecialiseerd in yoga en Yoga Nidra. Zo kwam ik op 17-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking met Yoga Nidra, de yoga van de slaap.

Lees meer over Rob de Ron in het artikel van De Yogakrant.

Wiet Pallar

Danseres en yogadocente.

Yoga Nidra Foto 4. Wiet Palar. Yoga Nidra docente.

Foto Eva Besnyö

Indra Devi 

Schrijfster van ‘Yoga for Americans’

Yoga Nidra Foto 1. Yoga for Americans by Indra Devi

Het eerste yogaboek inclusief een langspeelplaat voor thuis.

Lucy Kluivers 

Yoga in het park in Eibergen.

Yoga Nidra Foto 2. Yoga voor het Westen. Lucy Kluivers.

Het kwam in Nederland op de markt als “Yoga voor het Westen’

Baron van Heeckeren van Kell

Beter bekent als ‘Jonkheer Bobby’

Yoga Nidra Foto 3. Jonker Bobby uit Ruurlo

Een excentrieke baron en yoga beoefenaar van het eerste uur.

Yoga Nidra. Slaap is de beste meditatie

Contactgegevens

Telefoon: 06-43643367

E-mail: info@robderon.nl

KVK: Amsterdam 34139851

IBAN: NL49 TRIO 0254 743951

BTW NR: 0926.59.688.B.01